Μας ελάτε σε επαφή με

Υπεύθυνος : Amanda

Τηλεφωνικό νούμερο : 86-18807418997

WhatsApp : +8618807418997

Free call

Πώς τα ηλιακά πλαίσια εργάζονται;

August 1, 2022

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Πώς τα ηλιακά πλαίσια εργάζονται;

Μόνο την τελευταία δεκαετία, οι ηλιακές εγκαταστάσεις έχουν αυξηθεί κατά 33%, καθώς το κόστος εγκατάστασης ηλιακών συστημάτων έχει μειωθεί ραγδαία και τα οφέλη της ηλιακής ενέργειας έχουν γίνει ευρύτερα γνωστά.Ωστόσο, παρά την ταχεία απορρόφηση της ηλιακής ενέργειας σε ολόκληρο τον κόσμο, πολλοί συχνά αναρωτιούνται πώς ακριβώς λειτουργούν τα ηλιακά πάνελ.

Πώς τα ηλιακά πάνελ μετατρέπουν την ενέργεια σε ηλεκτρική

Τα βασικά βήματα των ηλιακών συλλεκτών είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλά.

  1. Το φως του ήλιου χτυπά τους ηλιακούς συλλέκτες
  2. Τα πάνελ στη συνέχεια μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ηλεκτρισμό, μετακινούμενοι μέσω της συστοιχίας προς το αγώγιμο καλώδιο
  3. Στη συνέχεια, η ηλεκτρική ενέργεια διοχετεύεται στον μετατροπέα, ο οποίος μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια από συνεχές ρεύμα (DC) σε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC).
  4. Όταν η ηλεκτρική ενέργεια είναι εναλλασσόμενη, μπορεί να διασκορπιστεί σε όλο το σπίτι για να τροφοδοτήσει τις συσκευές
  5. Οποιαδήποτε επιπλέον ενέργεια αποθηκεύεται σε ηλιακές μπαταρίες με σύστημα αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας συν

Φυσικά, η επιστήμη πίσω από αυτή τη διαδικασία είναι λίγο πιο περίπλοκη.Ας βουτήξουμε βαθύτερα στο πώς ακριβώς το φως του ήλιου μπορεί να τροφοδοτήσει το σπίτι σας.

Το φως του ήλιου χτυπά τους ηλιακούς συλλέκτες

Parts Of a Solar Panel Explained

Τα ηλιακά πάνελ αποτελούνται από φωτοβολταϊκά (PV) κύτταρα.Αυτές οι κυψέλες τοποθετούνται ανάμεσα σε δύο κομμάτια ημιαγώγιμου μετάλλου και μπορεί να είναι πολύ λεπτά, περίπου 1,3 μικρά σε πλάτος.Το φως του ήλιου χτυπά τα φωτοβολταϊκά κύτταρα και τα φωτόνια, σωματίδια φωτός, απορροφώνται.Όταν απορροφώνται, απελευθερώνουν τα ηλεκτρόνια μέσα στο κύτταρο.Στη θετική και αρνητική πλευρά του στοιχείου τοποθετούνται αγωγοί για να κατευθύνουν το ρεύμα των ηλεκτρονίων.Η ένταση του ρεύματος καθορίζει πόση ηλεκτρική ενέργεια θα παραχθεί.Στη συνέχεια, το ενεργειακό ρεύμα κατευθύνεται προς το μέταλλο που επενδύει την κυψέλη και στα αγώγιμα καλώδια.

Στο πιο βασικό επίπεδο, τα βασικά στοιχεία ενός ηλιακού πάνελ είναι ηλιακά φωτοβολταϊκά κύτταρα, πολυπυρίτιο ή πυρίτιο, μέταλλο και γυαλί.Το πιο σημαντικό συστατικό είναι οι ηλιακές κυψέλες που μετατρέπουν το ηλιακό φως σε χρησιμοποιήσιμη ενέργεια.Τα ηλιακά κύτταρα είναι το φωτοβολταϊκό (PV) συστατικό των ηλιακών συλλεκτών, που σημαίνει ότι παράγουν ενέργεια από τον ήλιο.

Οι ηλιακές κυψέλες αποτελούνται από πυρίτιο και προστατεύονται από ένα φύλλο γυαλιού πάνω από τα πάνελ που επιτρέπει στο ηλιακό φως να φιλτράρεται στις κυψέλες.Όταν εκτίθενται στο ηλιακό φως, οι ηλιακές κυψέλες διοξειδίου του πυριτίου παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο στη συνέχεια μετατρέπεται σε χρησιμοποιήσιμο ηλεκτρισμό εναλλασσόμενου ρεύματος μέσω ενός μετατροπέα.

Τα ηλιακά κύτταρα συναρμολογούνται χρησιμοποιώντας καλωδίωση που μεταφέρει την ηλεκτρική ενέργεια.Αυτή η καλωδίωση συγκολλάται στις κυψέλες οι οποίες στη συνέχεια συναρμολογούνται μεταξύ ενός πίσω φύλλου και του γυαλιού που προστατεύει τις κυψέλες.Ολόκληρο το πάνελ συγκρατείται με μεταλλικό σκελετό.

Αυτή είναι μια υπεραπλουστευμένη διαδικασία για τον τρόπο κατασκευής των ηλιακών συλλεκτών, οπότε ας αναλύσουμε τη διαδικασία κατασκευής βήμα προς βήμα για καλύτερη κατανόηση.

Το DC ρέει μέσω του αγώγιμου καλωδίου στον μετατροπέα

Στη συνέχεια, η ηλεκτρική ενέργεια ρέει μέσω των αγώγιμων καλωδίων στον μετατροπέα, όπου μετατρέπεται από συνεχές ρεύμα (DC) σε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC).Αυτό συμβαίνει επειδή το AC επιλέχθηκε και παραμένει το πρότυπο στα αμερικανικά σπίτια.Το DC χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία μικρών συσκευών, όπως οι λαμπτήρες.Με το συνεχές ρεύμα, τα ηλεκτρόνια ρέουν ελεύθερα.Από την άλλη πλευρά, με το AC, τα ηλεκτρόνια αλλάζουν κατεύθυνση 50 έως 60 φορές το δευτερόλεπτο.Αυτός ο τύπος ηλεκτρικής ενέργειας είναι πιο οικονομικός και αποδοτικός στη μετάδοση ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις και χρησιμοποιείται για μεγαλύτερες συσκευές.

Το AC Διασπείρεται

Αφού μετατραπεί σε εναλλασσόμενο ρεύμα, η ηλεκτρική ενέργεια ρέει στη συνέχεια μέσω ενός ηλεκτρικού πίνακα (κουτί διακόπτη) και κατευθύνεται σε πρίζες στο σπίτι.Το κιβώτιο του διακόπτη περιέχει διακόπτες και κάθε κύκλωμα είναι συνδεδεμένο σε έναν μοναδικό διακόπτη.Ο διακόπτης θα παρακολουθεί το κύκλωμα και σε περίπτωση επιπλοκής όπως υπερφόρτωση, ο διακόπτης θα κλείσει αμέσως αυτό το κύκλωμα.

 

How Solar Panels Work

 

Επιπλέον Ενέργεια Αποθηκεύεται

Σε μια ηλιόλουστη μέρα, μια μονοκατοικία πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιεί όλη την ηλεκτρική ενέργεια που δημιουργείται από το ηλιακό της σύστημα.Η περίσσεια ενέργειας μπορεί είτε να διατηρηθεί σε μια μπαταρία ή σε ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας ή σε ορισμένες τοποθεσίες, να ανατροφοδοτηθεί στο δίκτυο.Η αποθήκευση της επιπλέον ενέργειας επιτρέπει στους χρήστες να τη διατηρούν για μια συννεφιασμένη ή βροχερή μέρα όταν ο ήλιος δεν λάμπει τόσο έντονα ή τόσο συχνά.Επίσης, τους επιτρέπει να βασίζονται λιγότερο σε εταιρείες κοινής ωφέλειας, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση ή την εξάλειψη των λογαριασμών ενέργειας και να διασφαλίσουν ότι οι χρήστες έχουν τη δική τους ισχύ κατά τη διάρκεια διακοπών που προκαλούνται από έντονες καιρικές συνθήκες.Για τα σπίτια που συνδέονται με το δίκτυο, είναι απαραίτητο να έχετε ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας για διακοπές ρεύματος, καθώς διαφορετικά δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο ηλιακό σας σύστημα όταν το δίκτυο διακοπεί.

Ποια είναι η καλύτερη ηλιακή μπαταρία;

Οι μπαταρίες LifePO4 είναι αποδοτικές, μακράς διαρκείας και έχουν μηδενική συντήρηση, γεγονός που συνδυάζεται με μια εξαιρετική πηγή ενέργειας για την αποθήκευση ηλιακής ενέργειας, αλλά χρειάζονται ένα ακόμη εξάρτημα για να λειτουργήσει: έναν ελεγκτή ηλιακού φορτιστή.Ο ελεγκτής φόρτισης προστατεύει την μπαταρία κατά τη φόρτιση και είναι ο φύλακας μεταξύ μιας ηλιακής συστοιχίας και μιας μπαταρίας.Προστατεύει την μπαταρία κατά τη φόρτιση και επίσης εμποδίζει την μπαταρία να στέλνει ρεύμα στους ηλιακούς συλλέκτες κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν η τάση της μπαταρίας είναι υψηλότερη από την τάση της ηλιακής συστοιχίας.

Ένα ηλιακό σύστημα μπορεί να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για να σας βοηθήσει να καλύψετε τις ενεργειακές σας ανάγκες και να μειώσετε την εξάρτησή σας από την εταιρεία κοινής ωφελείας σας.Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ηλιακό σας σύστημα, φροντίστε να διατηρείτε τα ηλιακά πάνελ καθαρά, να τα κατευθύνετε νοτιοανατολικά ή νοτιοδυτικά και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν δέντρα ή κτίρια που εμποδίζουν την πρόσβασή τους στο ηλιακό φως.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Εισάγετε το μήνυμά σας

amanda_yang@chalongfly.com
+8618807418997
86-18807418997
+8619397891561
86-18807418997